jueves, 22 de julio de 2010

BIOQUIMICA I BIOLOGIA MOLECULAR


Doncs sí , despres de 2 anys de batxillerat i de les "estimades" PAU ( de les quals no oblidaré mai la paraula "nap-buf" de català ) , ens han indicat quina de les nostres preferències de carrera , o més ben dit grau , ens havia agafat. Donat a que la nota de medicina era excessiva , gairabé un 12 en totes les opcions excepte a Barcelona on arribava a 12,040 ; i que biomedicina tenia un 11,400 , em vaig inclinar per realitzar la carrera de BIOQUIMICA I BIOLOGIA MOLECULAR a la Universitat Rovira i Virgili ( URV Sescelades ). Aquesta carrea es bastant nova i obre grans portes a la investigació mèdica i química. Per aquells que no sàpiguen que és la bioquimica , els deixo un petit resum de la pàgina de la URV:
La bioquímica és l'estudi de la vida a nivell molecular. La bioquímica moderna, juntament amb la biologia molecular són claus pels continus avenços que es produeixen en el coneixement del funcionament a nivell molecular dels éssers vius i són un dels principals exponents del que es coneix com a economia basada en el coneixement. Un dels reptes del bioquímic i biòleg molecular és llavors l’aplicació d’aquest coneixement per resoldre necessitats globals en relació a la salut, envelliment, alimentació, medi ambient i creixement sostenible, entre altres.
L'àmbit del bioquímic és força ampli, ja que pot treballar amb plantes, animals, virus o bacteris, així com en aspectes aplicats a la medicina, producció de fàrmacs, ciència forense, aliments i nutrició, biotecnologia ambiental, etc.

1 comentario:

  1. La biologia molecular és un món apassionant. A partir d'ara te'n riuràs dels problemes que tenies amb la isomeria a 1r de BAT!
    Sempre que vulguis pots passar pel cole per comentar la jugada.

    ResponderEliminar